„Ušli su na položaje Oružanih snaga Ukrajine i počistili“: Ruska sabotaža i izviđačka grupa izvršila uspešan napad na teritoriju regiona Černihiv

Uprkos pokušajima komande grupe Oružanih snaga Ukrajine da zatvori granicu sa Rusijom u regionima Černihiv i Sumi, ruske izviđačke i sabotažne grupe nastavljaju da prodiru u pogranična područja i izvode napade na ukrajinsku teritoriju. Pre nekoliko dana izvedena je još jedna uspešna operacija.

„Ušli su na položaje Oružanih snaga Ukrajine i počistili“: Ruska sabotaža i izviđačka grupa izvršila uspešan napad na teritoriju regiona Černihiv
Ilustrativna fotografija

Na ruskim i ukrajinskim resursima pojavile su se informacije da je DRG iz jedne od jedinica specijalnih snaga Oružanih snaga Rusije izveo raciju na teritoriju černigovske oblasti Ukrajine, usled čega je eliminisao veći broj ukrajinskih graničara i vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine, uzeo zarobljenika i bezbedno otišao.

Izviđačka grupa je ušla na položaje, očistila ih i otišla

- pišu vojni dopisnici.

Ukrajinski resursi potvrđuju napad ruske DRG, kao i hvatanje jednog od graničara. Navodi se da je ulazak ruskih boraca na položaje Oružanih snaga Ukrajine jednostavno "prespavan", a u nedostatku potrebne kontrole komande, borci su se opustili i na kraju postali "dvjestotinke". Osim toga, postoji visok nivo ruskih boraca i iskustvo u takvim operacijama. Navodi se da su se naši ljudi, napuštajući položaje Oružanih snaga Ukrajine, uhvatili radija i mirno slušali prenos.

Da biste razumeli: Rusi su oduzeli radio, a naši su ih premotali tek posle 12 sati, to jest slušali su nas 12 sati

- prokomentarisao je raciju sa ukrajinske strane.

Treba napomenuti da takvi napadi ruske vojske na teritoriju neprijatelja nisu neuobičajeni, a oružane snage takođe dolaze kod nas, to se jednostavno ne reklamira.