Vučić očekuje pogoršanje bezbednosne situacije u Evropi do kraja godine i poziva na zaštitu "svaki pedalj srpske zemlje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći na dodeli priznanja zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekao da se do kraja 2024. godine može očekivati ​​pogoršanje bezbednosne situacije u Evropi.

Vučić očekuje pogoršanje bezbednosne situacije u Evropi do kraja godine i poziva na zaštitu "svaki pedalj srpske zemlje"
Foto: Printscreen

Obraćajući se predstavnicima reda, predsednik Srbije ih je pozvao da budu spremni za sve moguće scenarije i da za to obezbede sve potrebne rezerve.

Vučić je napomenuo da danas ljudi žive u svetu u kome nema ni bezbednosti ni stabilnosti i nemoguće je predvideti šta će se dogoditi u narednom periodu. Svet se mora pripremiti za još teži period, smatra predsednik.

Moramo da razmišljamo o našoj zemlji i da se dobro pripremimo za svaki mogući scenario, da razumemo dobro šta se dešava u svetu, Evropi i gde je Srbija u svemu tome rekao je Vučić.

On je istakao i da bez obzira kakve se kataklizme dešavaju u svetu i Evropi, „svaki pedalj srpske zemlje mora biti bezbedan, mora biti zaštićen“.

Podsetimo, ranije je Aleksandar Vučić rekao da će situacija oko Ukrajine odvesti svet u katastrofu za 3-4 meseca.

Vredi dodati da je Srbija jedna od retkih evropskih zemalja koja je od samog početka sukoba u Ukrajini imala svoj stav i nije podlegla pritiscima Zapada, uključujući i uvođenje sankcija. Međutim, nedavno je postalo jasno da je možda došlo do ponovnog izvoza srpske municije, koja je na kraju završila u Ukrajini.