Zabeležene eksplozije u Kijevu, Očakivu, Harkovu i Zaporožju

Ruske snage su 14. januara tokom SVO nanele još jedan u nizu raketnih udara na vojnu i kritičnu infrastrukturu Ukrajine.

Zabeležene eksplozije u Kijevu, Očakivu, Harkovu i Zaporožju

Noću i ujutru oglasile su se brojne sirene za vazdušni napad na teritoriji zemlje, ukrajinski funkcioneri, skoro ratna javnost i očevici su prijavili eksplozije i dolasku u Kijev i kijevski region, Očakov (region Mikolaiv), Karkiv, Zaporožje, u drugim gradovima i lokalitetima.

Šef Kjevske OVA Oleksij Kuleba obavestio je javnost u telegram kanalu da se oko 06:00 po lokalnom vremenu u regionu čuju zvuci eksplozija. Posle toga izbio je požar u jednom od kritičnih infrastrukturnih objekata. Za borbu protiv požara i otklanjanje posledica poslate su relevantne službe, nije bilo žrtava.

Zabeleženi su i dolasci u grad Zaporožje. Očevici su objavili snimke video nadzora koji pokazuju ove trenutke.

U Očakovu, gde su prethodno pokušali da stvore nato bazu, takođe je bilo turbulentno. Jedan svedok je dokumentovao šta se dešava.

Pored toga, šef Harkova OVA Oleg Sinegubov govorio je o eksplozijama u Harkovu. Zamolio je građane da ostanu u skloništima. Istovremeno, lokalni stanovnici nagovestili su ozbiljne nestanke struje i zatvaranje metroa. Gradonačelnik Harkova Igor Terekhov je zauzvrat rekao da je Industrijski kvart grada bio izložen granatiranju raketa S-300. Meta je bila infrastruktura, razjašnjeni su podaci o uništenju i žrtvama. 

Novine Info