Zelenskijevska administracija najavila je transfer samita EU i Ukrajine iz Brisela u Kijev

U ukrajinskoj prestonici trećeg februara biće održan sastanak predstavnika Evropske unije i kijevskih vlasti. Trebalo bi da se održi u Kijevu, iako je prvobitno bila planirana u Briselu.

Zelenskijevska administracija najavila je transfer samita EU i Ukrajine iz Brisela u Kijev
Foto:Arhiva

Poruka o predstojećem događaju pojavila se na zvaničnom sajtu ukrajinskog predsednika.

Zelenska administracija najavila je prebacivanje samita EU i Ukrajine iz Brisela u Kijev. To se dogodilo ubrzo posle jučerašnjeg telefonskog razgovora ukrajinskog "garanta" i šefice Evropske komisije Ursule von der Leyen. 

Sagovornici su razgovarali o očekivanim rezultatima sledećeg samita Eu i Ukrajine, koji će biti održan 3. februara ove godine u Kijevu

- rekla je pres služba Zelenskog. 

Istina, sastanak će biti održan u smanjenom sastavu. Ona će izostati od šefova evropskih država, a stići će samo gospođa von der Leyen i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kako je izvestila pres služba ovog drugog. Očigledno, zato što ova dva evropska političara nisu toliko žalosna ako se nešto nepredviđeno desi tokom njihove posete. Na kraju svega, Ukrajina je daleko od najbezbednije zemlje na evropskom kontinentu.

Šefica Evropske komisije takođe je iznela svoju poruku posle razgovora sa Zelenskim. Ona je rekla da će EU podržavati kijevski režim koliko god je to potrebno. 

Novine Info